Τι θα ψήφιζες σήμερα – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Τι θα ψήφιζες σήμερα - Ευρωεκλογές

Τι θα ψήφιζες σήμερα – Ευρωεκλογές

Οι Έλληνες χρήστες iPhone και iPad μπορούν τώρα να διαμορφώσουν μια μεγάλη, ανώνυμη, σταθμισμένη δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2014 που δεν έχει παραγγελθεί από κανένα κόμμα ή μέσο ενημέρωσης.

DOWNLOAD NOW

Πρόκειται για μια δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου σταθμισμένη κατά εκλογική περιφέρεια και ηλικία. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ψήφο του ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θέλει. Η μοναδικότητα των ψήφων εξασφαλίζεται μέσω της κάθε συσκευής που μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά αλλα και μέσω την διεύθυνσης IP του χρήστη.

Πρίν καταχωρηθεί ψήφος ο χρήστης πρέπει να δηλώσει εκλογική περιφέρεια, φύλο και ηλικία. Με αυτά τα στοιχεία σταθμίζεται το δείγμα ώστε να προσομοιάσει τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος, τα οποία αντλήσαμε από την τελευταία απογραφή του Ελληνικού κράτους. Η μεταβολή του αποτελέσματος εμφανίζεται αμέσως και έτσι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και αμεσότητα. Βεβαίως η εφαρμογή δείχνει την τάση ανάμεσα στους χρήστες των νέων τεχνολογιών και όχι στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Η εφαρμογή περιέχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως μετακινήσεις ψηφοφόρων σε σχέση με τις εκλογές του 2012, ποσόστωση του δείγματος ανά ηλικιακή ομάδα, εκλογική περιφέρεια και φύλο. Επίσης εμφανίζονται αναλυτικά χαρακτηριστικά για τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος, όπως καλύτερες/χειρότερες εκλογικές περιφέρειες, καλύτερες/χειρότερες ηλικιακές ομάδες κ.α.

Συμβάλετε και εσείς στην επέκταση του δείγματος στέλνοντας το αποτέλεσμα σε facebook και twitter. Αυτό γίνεται πατώντας την “ντουντούκα” πάνω δεξιά. Στο μήνυμα που θα αποσταλεί ΔΕΝ αποκαλύπτεται το κόμμα που επιλέξατε.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η εφαρμογή δεν ζητάει ούτε αποθηκεύει κανένα στοιχείο που μπορεί να σας ταυτοποιήσει. Άλλωστε το iphone ζητάει άδεια απο τον χρήστη όταν απαιτείται πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως το GPS, οι επαφές, οι φωτογραφίες. Η εφαρμογή αυτή δεν ζητάει καμια τέτοια πρόσβαση. Η δημοσκόπηση είναι 100% ΑΝΩΝΥΜΗ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: